Productieproces

De Atlantische Kabeljauw (Gadus morhua) wordt op duurzame wijze gevangen in de Arctische wateren. Omdat de Arctische wateren ver verwijderd zijn van industriële landen, is het water hier het schoonst.

Deze vissoort leeft op een diepte van zo'n 395 meter. Het is een zogenaamde 'grondvis': de kabeljauw leeft dicht bij de zeebodem waar het zich voedt met phyto-plankton en micro-algen.


Vangst

Duurzaam

De kabeljauwvangst is MSC gecertificeerd. Dit betekent een goed beheerde en duurzame visserij (MSC-54613).

Zuiver

Bij een product met lever is een grondige zuivering noodzakelijk. Hieraan stellen wij strenge kwaliteitseisen.

Veilig

De rauwe olie wordt geraffineerd en verwerkt volgens de strengste regels van de Britse Farmacie en Pharma-regels van de Verenigde Staten.

Eco vriendelijk

De verwerking van de olie, als wel het bottelen van de olie wordt op duurzame wijze gedaan met een zo laag mogelijke eco-footprint.

Verwerking

De verwerking van Lovitran levertraan heeft als basis 4 elementen: vertrouwen, kwaliteit, hygiëne en organisatie.

Lovitran levertraan wordt met actieve kwaliteitscontroles streng bewaakt volgens de internationale standaard voor hygiëne, versheid, zuiverheid en kwaliteitsgarantie.

De verwerking wordt continue bewaakt en ons kwaliteitssysteem wordt continu verbeterd om de hoogste kwaliteit en versheid te blijven garanderen.

De verwerking vindt plaats onder strenge eisen voor veiligheid, hygiëne, voedingseisen en kwaliteitseisen.

Lovitran levertraan voldoet aan de milieu-eisen en is gegarandeerd vrij van genetisch gemodificeerde elementen (GMO).

VOOR EEN BETERE WERELD

Onze keurmerken

De Marine Stewardship Council is meer dan 20 jaar voortrekker van een wereldwijde beweging om de visserij te verduurzamen. Kies je voor het blauwe keurmerk, dan kies je voor levertraan van een duurzame bron.

De missie van Friend of the Sea is het beschermen van de oceanen voor de toekomstige generaties. Duurzame visserij, aquacultuur en verwerking van vis- en schelpdieren en Omega 3 en andere oceaan-vriendelijke producten. Het project zet zich in voor de ontwikkeling van natuurreservaten op zee en het opzetten van campagnes ter bescherming van bedreigde zeedieren en ander zeeleven.

De Marin Trust Standard is een strenge regelgeving waaraan de verwerking van Lovitran wordt gehouden.

De IFFO RS CoC Standard is van toepassing op Lovitran levertraan. Ook de verwerking voldoet aan ISEAL en ISO 17065.

DIRECT CONTACT

Postbus 1
1740 AA Schagen
Nederland
0229 - 295 848

INFORMATIE BEKIJKEN

DUURZAAM ONDERNEMEN

De geurloze levertraanolie van Lovitran is afkomstig van duurzaam gevangen kabeljauw in de Arctische wateren. De smaak is zilt en een beetje visachtig. De visvangst is MSC gecertificeerd.