Dit heb je nodig:
- 500 g mager varkensgehakt
- 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
- 2 x 400 g blik tomatenblokjes
- 400 g limabonen (uitgelekt)
- 1 ei
- 2 rode uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 el vloeibare honing
- 1 el gerookt paprikapoeder
- bosje peterselie, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- stoofpan
Zo maak je het:
- Meng het ei met het gehakt in een kom. Voeg naar smaak zout en peper toe. Maak er kleine balletjes van (ca. 24 stuks).
- Verhit de olie in een stoofpan en laat het goed heet worden. Bak de gehaktballetjes goudbruin.
- Maak wat ruimte in de pan en voeg dan de gesnipperde ui en reepjes paprika toe. Bak ze nog 5 minuten mee.
- Voeg de uitgeperste knoflook toe en het paprikapoeder. Roer het een minuutje door.
- Voeg nu de tomatenblokjes toe en zet het vuur wat zachter. Laat het nog 10 minuten doorsudderen.
- Voeg dan de limabonen en de honing toe. Voeg evt. zout en peper naar smaak toe. Laat dit ook nog 10 minuten doorsudderen.
- Serveer de balletjes met de gehakte peterselie erover en voeg per persoon een halve dessertlepel Lovitran® toe.
Eet smakelijk!