Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Vakantierecept: Albongidas con habas

Vakantierecept: Albongidas con habas

    Dit heb je nodig:

    • 500 g mager varkensgehakt
    • 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
    • 2 x 400 g blik tomatenblokjes
    • 400 g limabonen (uitgelekt)
    • 1 ei
    • 2 rode uien, gesnipperd
    • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 2 el vloeibare honing
    • 1 el gerookt paprikapoeder
    • bosje peterselie, fijngehakt
    • 2 el olijfolie
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • stoofpan

    Zo maak je het:

    • Meng het ei met het gehakt in een kom. Voeg naar smaak zout en peper toe. Maak er kleine balletjes van (ca. 24 stuks).
    • Verhit de olie in een stoofpan en laat het goed heet worden. Bak de gehaktballetjes goudbruin.
    • Maak wat ruimte in de pan en voeg dan de gesnipperde ui en reepjes paprika toe. Bak ze nog 5 minuten mee.
    • Voeg de uitgeperste knoflook toe en het paprikapoeder. Roer het een minuutje door.
    • Voeg nu de tomatenblokjes toe en zet het vuur wat zachter. Laat het nog 10 minuten doorsudderen.
    • Voeg dan de limabonen en de honing toe. Voeg evt. zout en peper naar smaak toe. Laat dit ook nog 10 minuten doorsudderen.
    • Serveer de balletjes met de gehakte peterselie erover en voeg per persoon een halve dessertlepel Lovitran® toe.

    Eet smakelijk!