Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Avocado soep

Avocado soep

    Dit heb je nodig:

    • 4 avocado’s
    • 4 uien
    • 1 citroen
    • 2 eidooiers
    • 2 bouillonblokjes
    • 1,5 liter water
    • blikje kokosmelk
    • klontje roomboter
    • 30 g pompoenpitten
    • handje sesamzaad
    • peper en zout naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon

    Verder nodig:

    • waterkoker
    • blender of staafmixer
    • 2 schaaltjes
    • soeppan

    Zo maak je het:

    • Vul de waterkoker met een halve liter water en kook het water.
    • Snipper de uien.
    • Smelt een klontje roomboter in de soeppan en voeg de uien toe. Fruit ze tot ze glazig zien in ca. 10 minuten.
    • Schenk het gekookte water erbij . Voeg de bouillonblokjes toe en voeg dan nog een liter water toe. Wacht tot het kookt en zet het vuur dan uit.
    • Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en haal de pit er uit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en voeg dit in een blender of een schaal om met de staafmixer te blenden.
    • Doe een halve liter koud water of een blik kokosmelk in de blender of schaal en mix het geheel tot het mooi glad is.
    • Voeg het avocadomengsel toe aan de soep en roer dit goed door. Verwarm dit voor ongeveer 10 minuten. Niet laten koken!
    • Rooster in een koekenpan de pompoenpitten en het sesamzaad.
    • Snijd de citroen doormidden en knijp de helften uit boven een schaaltje. Verwijder de pitten.
    • Scheid de eidooiers van het eiwit (zie tip) en doe de dooiers bij het schaaltje citroensap. Voeg een lepel soep toe en kluts het geheel met een garde. Voeg het dan toe bij de soep.
    • Roer de soep nog goed door en kruid het naar smaak met zout en peper. Verwarm de soep, maar laat het niet meer koken.
    • Serveer de soep op borden. Garneer de soep met de pompoenpitten en het sesamzaad.
    • Schenk 1/2 dessertlepel Lovitran® per bord.

    Voor 4 personen

    Tip: Je kunt in plaats van de zaden de soep ook garneren met Hollandse garnalen of geroosterde stukjes Haloumi.

    Tip voor het scheiden van eidooiers:

    • Breek de eieren net even boven de helft van het ei.
    • Schenk het eiwit uit het ei in een schaaltje. Maar houdt de andere helft van het ei eronder om de eidooier op te vangen.
    • Om draden te verwijderen, schenk je voorzichtig de eidooier van de ene helft van de eischil naar de andere. Totdat al het eiwit verwijderd is.