Voor 4 personen
Dit heb je nodig:
- 400 g cherrytomaatjes of cocktail tomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 200-250 g feta in 1 blok
- 100 g pancetta in plakjes of ontbijtspek
- 3 sjalotjes
- 300 g volkoren pasta
- geraspte schil van 1 citroen
- 3 takjes tijm
- handje basilicum blaadjes
- chilivlokken
- olijfolie
- (zee)zout(flakes) en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon
Verder nodig:
- Ovenschaal
- Pasta pan
- Knoflookpers
- Vergiet
- Opvang pan
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de cherrytomaatjes door midden en doe ze in een ovenschaal
- Snipper de sjalotjes en voeg ze toe aan de ovenschaal
- Pers de teentjes knoflook uit over het mengsel in de ovenschaal
- Verdeel de pancetta over de ovenschaal
- Voeg wat zeezout flakes en gemalen peper toe
- Voeg een snuf chilivlokken toe en schenk dat een behoorlijke scheut olijfolie over het geheel. Meng het door elkaar.
- Leg het blok feta voorzichtig in het midden toe van het tomatenmengsel.
- Scheur de tijmblaadjes van de takjes (of gebruik 2 tl gedroogde tijm) en verdeel het over het mengsel en de feta. Giet dan nog wat olijfolie over het fetablok
- Bak het mengsel nu in ca. 30 minuten goudbruin
- Kook intussen in een hoge pan of pasta pan de volkoren pasta in ruim water met een snuf zout. Giet het na ca 10-14 minuten koken af (zorg dat de pasta al dente is, beetgaar). Zorg dat je het afgietwater opvangt. Bijvoorbeeld door een vergiet boven een andere pan te houden. Schrik de pasta af met koud water en doe dan terug in de kookpan. Houd de pasta nog een beetje warm door het kort op een laag vuurtje weer op te warmen met de deksel er op (zorg dat het niet aanbrandt!)
- Haal de ovenschaal uit de oven. Voeg de pasta toe en een paar lepels van het afgietwater. Roer het goed door elkaar.
- Garneer de pasta met wat citroenrasp en gescheurde basilicum blaadjes
- Schenk 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de borden
Eet smakelijk!