Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | BBQ salade met zalm

BBQ salade met zalm

    Dit heb je nodig:

    • 1 zalmmoot van 1,4 kg
    • 3 el fruit-peper-citroen (bv van Versteegen)
    • 2 citroenen
    • 4 takjes tijm
    • 12 tomaatjes
    • 1 komkommer
    • 1 gele paprika
    • frisé sla
    • handje verse spinzie
    • 1 el sesamzaad
    • 1 el zwart sesamzaad
    • zout en peper naar smaak
    • 1 el Lovitran® (1/2 dessertlepel per persoon)

    Verder nodig:

    • bbq
    • 2 handjes houtrooksnippers in water geweekt
    • 2 grote spatels
    • citruspers

    Zo maak je het:

    • Stook de BBQ op tot je een temperatuur van ca. 90 graden hebt bereikt
    • Strooi de in water geweekte houtsnippers op de kolen en leg de zalmmoot dan op het rooster.
    • Snijd 1 citroen doormidden en besprenkel de zalm met het citroensap en de el fruit-peper-citroen.
    • Leg de deksel over de bbq en laat de zalm in ca. een half uur garen.
    • Als je witte eiwitdruppels op de zalm ziet, dan moet je de zalm uit de bbq halen (dan is ‘ie namelijk gaar en wordt ‘ie te droog).
    • Maak de salade met gehalveerde tomaten, paprika in reepjes en komkommer in schijfjes. Snijd de citroen in 4 kwart delen in de lengte.
    • Schenk de Lovitran® over de salade en voeg zout en peper naar smaak toe. Top de salade af met de sesamzaadjes.
    • Schuif met 2 spatels onder de zalm de moot van de bbq en leg hem op de salade.
    • Grill de partjes citroen even aan en garneer de moot dan met geritste tijmblaadjes en de citroenpartjes.
    • Eet smakelijk!

    Recept voor 4 personen