Dit heb je nodig:
- 1 zalmmoot van 1,4 kg
- 3 el fruit-peper-citroen (bv van Versteegen)
- 2 citroenen
- 4 takjes tijm
- 12 tomaatjes
- 1 komkommer
- 1 gele paprika
- frisé sla
- handje verse spinzie
- 1 el sesamzaad
- 1 el zwart sesamzaad
- zout en peper naar smaak
- 1 el Lovitran® (1/2 dessertlepel per persoon)
Verder nodig:
- bbq
- 2 handjes houtrooksnippers in water geweekt
- 2 grote spatels
- citruspers
Zo maak je het:
- Stook de BBQ op tot je een temperatuur van ca. 90 graden hebt bereikt
- Strooi de in water geweekte houtsnippers op de kolen en leg de zalmmoot dan op het rooster.
- Snijd 1 citroen doormidden en besprenkel de zalm met het citroensap en de el fruit-peper-citroen.
- Leg de deksel over de bbq en laat de zalm in ca. een half uur garen.
- Als je witte eiwitdruppels op de zalm ziet, dan moet je de zalm uit de bbq halen (dan is ‘ie namelijk gaar en wordt ‘ie te droog).
- Maak de salade met gehalveerde tomaten, paprika in reepjes en komkommer in schijfjes. Snijd de citroen in 4 kwart delen in de lengte.
- Schenk de Lovitran® over de salade en voeg zout en peper naar smaak toe. Top de salade af met de sesamzaadjes.
- Schuif met 2 spatels onder de zalm de moot van de bbq en leg hem op de salade.
- Grill de partjes citroen even aan en garneer de moot dan met geritste tijmblaadjes en de citroenpartjes.
- Eet smakelijk!
Recept voor 4 personen