Voor 4 personen
Je hebt nodig:
- 1 kg voorgekookte bieten
- 250 g kruimige aardappelen
- 4 lente-uitjes
- zakje veldsla
- 450 g kabeljauw
- pot mini-augurken
- klein bekertje crème fraïche
- 3 takjes dille
- 3 takjes peterselie
- scheut olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon (6 jaar en ouder)
Verder nodig:
- snijplank
- 2 pannen en een bakpan
- bakpapier
- bakplaat
- kooktouw: 4 stukjes
Zo maak je de bietenstamp:
- Kook de aardappels in water met een beetje zout tot ze gaar zijn.
- Wrijf de schil van de bietjes en snijd ze in blokjes, schijfjes en sticks.
- Breng de bietjes kort aan de kook. Voeg wat crème fraïche naar smaak toe om het smeuïg te maken.
- Gebruik de resterende crème fraïche om de aardappels te stampen en deze ook smeuïg te maken.
- Snijd de kabeljauw in stukjes en verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de kabeljauw in een paar minuten gaar.
- Snijd de lente-uitjes in ringen, de augurken in stukjes.
- Meng de lente-uitjes en augurken met de bietjes. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Snipper er wat gehakte dille en peterselie doorheen.
- Voeg de blokjes vis toe en meng het geheel door elkaar.
- Verdeel de veldsla over de borden. Voeg een schep aardappelenstamp toe en een grote schep bieten en kabeljauwmengsel er overheen of ernaast.
- Schenk 1/2 dessertlepel Lovitran® over de gerechten voor nog meer smaak!