Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Bietenstamp met kabeljauw

Bietenstamp met kabeljauw

    Voor 4 personen

    Je hebt nodig:

    • 1 kg voorgekookte bieten
    • 250 g kruimige aardappelen
    • 4 lente-uitjes
    • zakje veldsla
    • 450 g kabeljauw
    • pot mini-augurken
    • klein bekertje crème fraïche
    • 3 takjes dille
    • 3 takjes peterselie
    • scheut olijfolie
    • peper en zout naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon (6 jaar en ouder)

    Verder nodig:

    • snijplank
    • 2 pannen en een bakpan
    • bakpapier
    • bakplaat
    • kooktouw: 4 stukjes

    Zo maak je de bietenstamp:

    • Kook de aardappels in water met een beetje zout tot ze gaar zijn.
    • Wrijf de schil van de bietjes en snijd ze in blokjes, schijfjes en sticks.
    • Breng de bietjes kort aan de kook. Voeg wat crème fraïche naar smaak toe om het smeuïg te maken.
    • Gebruik de resterende crème fraïche om de aardappels te stampen en deze ook smeuïg te maken.
    • Snijd de kabeljauw in stukjes en verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de kabeljauw in een paar minuten gaar.
    • Snijd de lente-uitjes in ringen, de augurken in stukjes.
    • Meng de lente-uitjes en augurken met de bietjes. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
    • Snipper er wat gehakte dille en peterselie doorheen.
    • Voeg de blokjes vis toe en meng het geheel door elkaar.
    • Verdeel de veldsla over de borden. Voeg een schep aardappelenstamp toe en een grote schep bieten en kabeljauwmengsel er overheen of ernaast.
    • Schenk 1/2 dessertlepel Lovitran® over de gerechten voor nog meer smaak!