Dit heb je nodig:
- 150 g broccoli
- 100 g geraspte emmenthaler
- 100 g tomaatjes
- 15 g verse basilicum
- 5 middelgrote eieren
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon
Verder nodig:
- muffinvorm met 6 holtes
- pan
- vergiet
- kom
- garde
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Zet een pan met een laagje water op het vuur.
- Snijd de broccoli in roosjes. Als het water kookt, kook de broccoli dan ca. 1 minuut. Giet de broccoli af en laat het uitlekken in een vergiet.
- Snijd de tomaatjes doormidden en snijd dan de basilicum blaadjes in reepjes (of knip het met een schaar fijn).
- Klop de eieren los in een kom met een garde. Voeg dan de geraspte emmentaler toe, de tomaatjes en 2/3 van de basilicumblaadjes. Voeg dan de uitgelekte broccoli toe en kruid het verder zout en peper toe naar smaak.
- Verdeel het broccolimengsel over de holtes van de muffinvorm en bad de muffins dan in ca. 20 tot 25 minuten gaar.
- Neem de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.
- Schenk p.p. een halve dessertlepel Lovitran® over de muffins.
- Verdeel voor het serveren de rest van de basilicumblaadjes over de muffins.
- Je kunt de muffins een dag bewaren in de koelkast.