Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Broccoli-ei muffins

Broccoli-ei muffins

    Dit heb je nodig:

    • 150 g broccoli
    • 100 g geraspte emmenthaler
    • 100 g tomaatjes
    • 15 g verse basilicum
    • 5 middelgrote eieren
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon

    Verder nodig:

    • muffinvorm met 6 holtes
    • pan
    • vergiet
    • kom
    • garde

    Zo maak je het:

    • Verwarm de oven voor op 180ºC.
    • Zet een pan met een laagje water op het vuur.
    • Snijd de broccoli in roosjes. Als het water kookt, kook de broccoli dan ca. 1 minuut. Giet de broccoli af en laat het uitlekken in een vergiet.
    • Snijd de tomaatjes doormidden en snijd dan de basilicum blaadjes in reepjes (of knip het met een schaar fijn).
    • Klop de eieren los in een kom met een garde. Voeg dan de geraspte emmentaler toe, de tomaatjes en 2/3 van de basilicumblaadjes. Voeg dan de uitgelekte broccoli toe en kruid het verder zout en peper toe naar smaak.
    • Verdeel het broccolimengsel over de holtes van de muffinvorm en bad de muffins dan in ca. 20 tot 25 minuten gaar.
    • Neem de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.
    • Schenk p.p. een halve dessertlepel Lovitran® over de muffins.
    • Verdeel voor het serveren de rest van de basilicumblaadjes over de muffins.
    • Je kunt de muffins een dag bewaren in de koelkast.