Dit heb je nodig:
- 400 g spinaze
- 400 g gerookte zalm
- 200 g kastanjechampignons
- 2 avocado’s
- sap van 1/4 citroen
- 2 tomaten
- 2 el magere kwark
- 4 el hummus
- 4 el sesamzaadjes
- zout en peper naar smaak
- scheut olijfolie
- 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon
Dit heb je verder nodig:
- wokpan
- snijplank
- vergiet
- mengkom
Zo maak je het:
- Snijd de kastanjechampignons in plakjes
- Rol de spinazie op en snijd dit in 2 of 3 delen
- Verhit een scheut olijfolie in de wokpan
- Bak de champignons en kruid ze met zout en peper naar smaak. Bak ze tot ze lekker glazig zijn.
- Voeg de spinazie toe en laat het slinken.
- Laat het spinazie/champignonmengsel uitlekken in een vergiet.
- Snijd de avocado’s in de lengte in 2’en. Haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees uit de avocado. Sprenkel het vruchtvlees met wat citroensap. Zo blijft de avocado mooi groen.
- Snijd de tomaten in partjes.
- Meng in een kom de rest van het citroensap met 2 el magere kwark en 4 eetlepels hummus. Meng dit met het spinazie-champignon mengsel en kruid het naar smaak met nog wat zout en peper.
- Verdeel het mengsel in 4 kommetjes. Voeg de zalm toe, verdeel de partjes tomaat en de sesamzaadjes.
- Schenk voor het serveren 1/2 dessertlepel Lovitran® per kommetje.
- Eet smakelijk!