Boodschappenlijstje:
500 g blauwe pitloze druiven
2 bollen burrata of buffelmozzarella
een handje ongezouten pistachenoten
een handje verse basilicum
2 el rode wijnazijn
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
2 tl venkelzaad
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
beetje peper en zout
Verder nodig:
Hakmolen of blender die nootjes kan hakken
Knoflookpers
Koekepan of grillpan
Grote kom
Groot bord
Bereiding:
Rooster in 2 tot 3 minuten het venkelzaad in een droge pan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de zaadjes niet donker worden.
Pel het teentje knoflook en pureer deze met een knoflookpers.
Doe de helft van het venkelzaad met de knoflook, azijn, olijfolie en suiker in een grote kom. Voeg wat peper en zout toe naar smaak. Meng het goed door en voeg dan de afgespoelde druiven toe.
Dek de kom af en zet deze in de koelkast. Minimaaal 10 minuten, beter om een nachtje te laten marineren.
Voor je het toetje serveert: zet een koekenpan op hoog vuur. Doe de druiven met de marinade in de pan en laat het 2 tot 3 minuten bakken. Draai de druiven regelmatig en laat de marinade wat indikken.
Hak de pistachenootjes en het overgebleven venkelzaad fijn in de hakmolen.
Serveer de busrata’s op een groot bord. Verdeel de druiven rond de kaas. Schap wat van de marinade over de kaas en verdeel hier het notenmengsel over. Scheur wat blaadjes basilicum en verdeel het nonchalant over het gerecht
Vouw de bladerdaagblaadjes naar binnen toe over het spinazie-zalm en eieren mengsel en druk de randen goed aan. Verwijder het ovenschaaltje.
Schenk een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over het bord. Zet het bord midden op tafel en laat iedereen en lekker van af eten.
Eet smakelijk
Geschikt voor 4 personen