Je hebt nodig:
- 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 kopje Griekse yoghurt
- 2 eetlepels boter
- 1 grote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel gember, fijngehakt
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor wat extra pit)
- Zout en peper naar smaak
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1/2 kopje room
- Verse koriander, gehakt (ter garnering)
- een halve dessertlepel Lovitran® p.persoon (ouder dan 6 jaar)
Zo maak je het:
- Marineer de kip: Meng de kipblokjes met de Griekse yoghurt in een kom. Dek af en laat het minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
- Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak ze kort mee tot ze geurig zijn.
- Voeg de gemarineerde kip toe aan de pan en bak deze aan alle kanten bruin.
- Voeg de kurkuma, paprikapoeder, gemalen komijn, korianderpoeder, cayennepeper (indien gebruikt), zout en peper toe. Roer goed om ervoor te zorgen dat de kruiden gelijkmatig over de kip zijn verdeeld.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 20-25 minuten, totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
- Voeg de room toe en roer goed door. Laat het nog eens 5 minuten sudderen.
- Garneer met verse koriander en serveer de boterkip met rijst of naanbrood.