Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Butterchicken met Lovitran®

Butterchicken met Lovitran®

    Je hebt nodig:

    • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
    • 1 kopje Griekse yoghurt
    • 2 eetlepels boter
    • 1 grote ui, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel gember, fijngehakt
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor wat extra pit)
    • Zout en peper naar smaak
    • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
    • 1/2 kopje room
    • Verse koriander, gehakt (ter garnering)
    • een halve dessertlepel Lovitran® p.persoon (ouder dan 6 jaar)

    Zo maak je het:

    1. Marineer de kip: Meng de kipblokjes met de Griekse yoghurt in een kom. Dek af en laat het minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
    2. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is.
    3. Voeg de knoflook en gember toe en bak ze kort mee tot ze geurig zijn.
    4. Voeg de gemarineerde kip toe aan de pan en bak deze aan alle kanten bruin.
    5. Voeg de kurkuma, paprikapoeder, gemalen komijn, korianderpoeder, cayennepeper (indien gebruikt), zout en peper toe. Roer goed om ervoor te zorgen dat de kruiden gelijkmatig over de kip zijn verdeeld.
    6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 20-25 minuten, totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
    7. Voeg de room toe en roer goed door. Laat het nog eens 5 minuten sudderen.
    8. Garneer met verse koriander en serveer de boterkip met rijst of naanbrood.