Dit heb je nodig voor ca. 12 hapjes
- 250 g kastanjechampignons
- 2 tomaten
- 2 bosuitjes
- 75 g smeerbare brie of geitenkaas
- 1 ei
- rol vers bladerdeeg
- 50 g hazelnoten
- 2 teentjes knoflook
- handje salieblaadjes
- zout en peper naar smaak
- olijfolie
- 1 el Lovitran®
Verder nodig:
- bakplaat
- bakpapier
- zeef
- beker of mok
- kwastje
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat eruit.
- Snijd de champignons in plakjes. Schenk wat olijfolie in een bakpan en zet dit op middelhoog vuur. Fruit de knoflook licht aan en voeg de champignons toe.
- Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg dit toe aan het champignon mengsel. Breng het op smaak met zout en peper en roer het nog even lekker door.
- Laat het mengsel uitlekken in een zeef.
- Klopt een ei los in een beker of mok.
- Hak de hazelnoten fijn.
- Leg een vel bakpapier op je werkblad.
- Rol het bladerdeeg over het bakpapier uit en smeer de brie of geitenkaas over het bladerdeeg uit. Verdeel dan het champignonmengsel erover. Strooi dan de fijngehakte hazelnoten over het deeg.
- Rol voorzichtig het bladerdeeg op. Het bakpapier kan je hierbij helpen. Gooi het niet weg, maar leg het bakpapier op een bakplaat. Leg de rol met de naad naar beneden.
- Snijd nu met een scherp mes ca. 12 plakjes uit de rol en leg deze op het bakpapier. Bestrijd de hapjes met losgeklopte ei en bak ze vervolgens in ca. 20/25 minuten goudbruin.
- Snijd de bosui in ringetjes (witte en groene gedeelte). Garneer de hapjes met de bosui en gesnipperde salieblaadjes. Schenk een eetlepel Lovitran® over de hapjes voor je dagelijks benodigde vitamineboost.
Eet smakelijk! Lekker bij de borrel of als voorgerecht. Zowel koud als warm te eten.