Nodig voor 2 porties:
- 60 gram chiazaad
- 300 gram magere yoghurt of plantaardige yoghurt zonder suiker
- 200 ml water
- 2 x handje havermout
- 1 banaan
- handje pompoenzaad
- 4 tl kaneel
- 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon
Verder nodig:
- Hoge kom
- Mason jar (glazen potje) of mok
- Staafmixer of blender
Zo maak je het:
- Doe de avond van tevoren het chipzaad, de yoghurt in een kom. Voeg het water er aan toe en 2 tl kaneel.
- Snijd 3 tot 4 plakjes van de banaan en houd deze apart. Wat citroensap zorgt ervoor dat de banaan niet verkleurt. Voeg de rest van de banaan in de kom.
- Meng het geheel in de kom met een staafmixer of blender.
- Voeg een handje havermout in een mason jar of mok. Schenk het mengsel erover zonder te roeren en zet het in de koelkast.
- Ga ‘s morgen snel naar de koelkast en garneer je pudding met wat pompoenpitjes (evt. geroosterd) en plakjes banaan. Strooi er nog wat los chiazaad over.
- Schenk 1/2 dessertlepel Lovitran® over je gezonde ontbijt en verrijk het met je dagelijkse behoefte aan Omega 3, Vitamine A en Vitamine D.