Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Chiapudding met banaan

Chiapudding met banaan

    Nodig voor 2 porties:

    • 60 gram chiazaad
    • 300 gram magere yoghurt of plantaardige yoghurt zonder suiker
    • 200 ml water
    • 2 x handje havermout
    • 1 banaan
    • handje pompoenzaad
    • 4 tl kaneel
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon

    Verder nodig:

    • Hoge kom
    • Mason jar (glazen potje) of mok
    • Staafmixer of blender

    Zo maak je het:

    • Doe de avond van tevoren het chipzaad, de yoghurt in een kom. Voeg het water er aan toe en 2 tl kaneel.
    • Snijd 3 tot 4 plakjes van de banaan en houd deze apart. Wat citroensap zorgt ervoor dat de banaan niet verkleurt. Voeg de rest van de banaan in de kom.
    • Meng het geheel in de kom met een staafmixer of blender.
    • Voeg een handje havermout in een mason jar of mok. Schenk het mengsel erover zonder te roeren en zet het in de koelkast.
    • Ga ‘s morgen snel naar de koelkast en garneer je pudding met wat pompoenpitjes (evt. geroosterd) en plakjes banaan. Strooi er nog wat los chiazaad over.
    • Schenk 1/2 dessertlepel Lovitran® over je gezonde ontbijt en verrijk het met je dagelijkse behoefte aan Omega 3, Vitamine A en Vitamine D.