Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Chocolade mousse met room

Chocolade mousse met room

    Dit heb je nodig:

    • 200 g pure chocolade, in stukjes
    • 4 eieren, gesplitst
    • 2 eetlepels suiker
    • Een snufje zout
    • Verse slagroom voor garnering

    Zo maak je het:

    1. Smelt de chocolade au bain-marie.
    2. Klop de eidooiers en voeg ze toe aan het chocolademengsel, roer goed.
    3. Klop de eiwitten met suiker en een snufje zout stijf.
    4. Vouw voorzichtig de opgeklopte eiwitten in het chocolademengsel.
    5. Verdeel de mousse over dessertglazen en laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
    6. Garneer met verse slagroom voor het serveren.

    Geniet van je feestelijke Oudejaarsavond diner met de heerlijke toevoeging van Lovitran® zuivere levertraan!