Boodschappenlijstje:
5 el kokosolie
3 el ahornsiroop
200 gram (ongezoete) geraspte kokos
100 gram amandelmeel
snuf himalayazout
2 eiwitten (bewaar de dooiers voor de vulling
Vulling
3 eieren + 2 eidooiers
8 el ahornsiroop
80 ml citroensap + 1 eetlepel rasp (van ongeveer 2 citroenen)
100 ml havermeld
3 el ricotta
35 gram amandelmeel
1 doosje frambozen (optioneel)
kokosmeel of poedersuiker om de repen mee te bestuiven
evt. wat basilicum en munt om te garneren
evt. amandelschaafsel om te garneren
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
vel bakpapier
kokosolie om bakpapier mee in te vetten
vierkante bakschaal of cakevorm
lepel
steelpan
mixer of keukenmachine
Bereding:
Verwarm je oven voor op 175°C.
Neem een steelpan en smelt de kokosolie op laag vuur. Voeg als de kokosolie gesmolten is de ahornsiroop, geraspte kokos, het amandelmeel en het zout toe. Roer tot alles goed gemengd is.
Haal van het vuur en meng de eiwitten door het mengsel. Roer een minuutje door tot het mengsel plakkerig is geworden.
Bekleed een ovenschaal van ongeveer 30×20 cm met bakpapier en schep het kokosmengsel erin. Druk het met de achterkant van een lepel goed aan tot het heel compact aanvoelt. Bak dan in 10-12 minuten tot de randen mooi goudbruin zijn geworden en haal de schaal dan uit de oven.
Maak ondertussen de vulling klaar.
Klop in een grote kom de eieren en de eierdooiers schuimig. Voeg de overige ingrediënten toe en klop nog 2 minuten.
Giet het mengsel over de gebakken korst in de ovenschaal.
Als je fruit gebruikt kun je dat nu in het eiermengsel drukken.
Bak ongeveer 16-19 minuten of tot de randen lichtbruin zijn geworden en het midden stevig is. Dit kun je testen met een prikker. Laat de ovenschaal tenminste 10-15 minuten afkoelen. Snijd dan de ‘koek’ in rechthoeken van ongeveer 3 x 6 cm en laat dit verder afkoelen. Verdeel over de repen een halve dessertlepel Lovitran® p.p. .
Bestrooi voor serveren met kokosmeel of poedersuiker en garneer de repen met wat kleine blaadjes basilicum en munt.
Geschikt voor 4 personen