Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Courgette pannenkoeken

Courgette pannenkoeken

    Boodschappen:

    • 1 courgette
    • 2 eieren
    • 100 g boekweitmeel
    • 80 g amandelmeel
    • 120 ml (plantaardige) melk
    • 1 el kaneel
    • 2 el olijfolie
    • snifte komijnzaad
    • 2 el olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • snijplank
    • rasp
    • theedoek
    • mengkom
    • handmixer
    • sauslepel

    Zo maak je het:

    • Rasp een courgette met de grove rasp boven een theedoek. Laat de courgette uitlekken en dep de rasp droog.
    • Meng in een kom de 2 eieren voor 4 minuten op de hoogste stand. Voeg daarna zout en peper toe naar smaak.
    • Voeg vanuit het midden het meel toe en roer het heel rustig door, zodat de eieren nog lekker schuimig blijven.
    • Roer dan de melk, het kaneel en de courgette rustig door het mengsel.
    • Zet een bakpan op hoog vuur en verwarm 2 el olijfolie.
    • Als de pan lekker het is, schep je met een sauslepel het beslag in de pan. Duw het zachtjes uit om de pannenkoeken mooi rond te krijgen.
    • Schep na ca 2 min. de pannenkoek om en laat de andere kant mooi bruin worden.
    • Ga zo door totdat de mengkom leeg is.
    • Schenk tenslotte voor het serveren een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de pannenkoeken.

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen