Boodschappen:
- 1 courgette
- 2 eieren
- 100 g boekweitmeel
- 80 g amandelmeel
- 120 ml (plantaardige) melk
- 1 el kaneel
- 2 el olijfolie
- snifte komijnzaad
- 2 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- rasp
- theedoek
- mengkom
- handmixer
- sauslepel
Zo maak je het:
- Rasp een courgette met de grove rasp boven een theedoek. Laat de courgette uitlekken en dep de rasp droog.
- Meng in een kom de 2 eieren voor 4 minuten op de hoogste stand. Voeg daarna zout en peper toe naar smaak.
- Voeg vanuit het midden het meel toe en roer het heel rustig door, zodat de eieren nog lekker schuimig blijven.
- Roer dan de melk, het kaneel en de courgette rustig door het mengsel.
- Zet een bakpan op hoog vuur en verwarm 2 el olijfolie.
- Als de pan lekker het is, schep je met een sauslepel het beslag in de pan. Duw het zachtjes uit om de pannenkoeken mooi rond te krijgen.
- Schep na ca 2 min. de pannenkoek om en laat de andere kant mooi bruin worden.
- Ga zo door totdat de mengkom leeg is.
- Schenk tenslotte voor het serveren een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de pannenkoeken.
Eet smakelijk!
voor 4 personen