Boodschappenlijstje:
2 courgettes in lintjes gesneden met een spiraalsnijder
2 stronken broccoli (ca. 400 g)
2 uien in fijne ringen gesneden
4 kippenpoten, evt. gegrild van de poelier
1 bakje pesto van de delicatessenafdeling
bakje amandelschaafsel
stukje Pecorino kaas, vers geraspt voor garnering
handje cherrytomaatjes per persoon, door de helft gesneden
peper en zout
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
kookpan
vergiet
snijplank
ovenschaal
spiraalsnijder
kaas rasp
Bereding:
Zet een pan water op het vuur met ruim water en een snifte zout. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul de ovenschaal met ui en de 4 gegrilde kippenpoten. Zijn ze nog niet gegrild? Kwast de kippenpoten met een heel klein beetje olijfolie en zet ze 20 minuten langer in de oven.
Als het water kookt, voeg dan de broccoli stronken toe en laat dit ca 10 minuten koken. Zet de ovenschaal in de oven. Doe de courgette sliertjes in een vergiet op een plaats waar het straks uit kan lekken
Als de broccoli na 10 minuten beetgaar is, giet het kookwater over de courgettini in het vergiet af. Laat de courgettini uitlekken. Voeg de inhoud van het bakje pesto over de broccoli en roer het goed door. Voeg dan de uitgelekte courgettini toe met nog wat zout en peper. Roer het geheel goed door.
Haal de ovenschaal uit de oven en voeg nu de courgettepasta en broccoli toe. Top het af met wat amandelschaafsel, voor een lekkere crunchy bite. Zet de schaal voor 5 minuten terug in de oven.
Verdeel het gerecht over 4 borden en strooi de geraspte Pecorino over de borden. Voeg wat cherrytomaatjes ter garnering toe. Schenk voor het serveren een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over het gerecht uit voor een extra gezonde maaltijd.
Eet smakelijk!
Geschikt voor 4 personen