Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Courgettini met champignons en romige kaassaus

Courgettini met champignons en romige kaassaus

    Boodschappen:

    • 3 courgettes
    • 250 g kastanjechampignons
    • 1 sjalotje
    • 2 bosuitjes
    • 200 g crème fraîche
    • 100 g pittige geraspte kaas
    • Parmezaanse kaas geraspt of in flakes
    • 1 el olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • spiraalsnijder of mandoline
    • steelpannetje
    • vergiet
    • wokpan of grillpan

    Zo maak je het:

    • Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes
    • Snijd een sjalotje fijn
    • Giet 1 el olijfolie in een wok- of grillpan en fruit het sjalotje
    • Voeg de champignons toe en zet het vuur laag zodat het even suddert
    • Was de courgettes en gebruik een spiraalsnijder of mandoline om er courgettini van te maken.
    • Leg de courgettini in een vergiet.
    • Zet een pan met water op en breng het aan de kook. Of gebruik een waterkoker.
    • Verwarm de crème fraîche in een steelpannetje op middelhoog vuur.
    • Rasp de kaas. Gebruik verschillende soorten kaas om het lekker pittig te maken. Voeg als de kaas in de saus versmolten is, de champignonmix toe.
    • Voeg naar smaak peper en zout toe.
    • Giet het kokende water over de courgettini in het vergiet en laat het uitlekken.
    • Snijd de bosuitjes in ringen.
    • Verdeel de courgettini over de borden en serveer de roomkaassaus erover. Garneer het met de gesneden bosuitjes en de Parmezaan flakes.
    • Schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de borden.

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen