Boodschappen:
- 3 courgettes
- 250 g kastanjechampignons
- 1 sjalotje
- 2 bosuitjes
- 200 g crème fraîche
- 100 g pittige geraspte kaas
- Parmezaanse kaas geraspt of in flakes
- 1 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- spiraalsnijder of mandoline
- steelpannetje
- vergiet
- wokpan of grillpan
Zo maak je het:
- Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes
- Snijd een sjalotje fijn
- Giet 1 el olijfolie in een wok- of grillpan en fruit het sjalotje
- Voeg de champignons toe en zet het vuur laag zodat het even suddert
- Was de courgettes en gebruik een spiraalsnijder of mandoline om er courgettini van te maken.
- Leg de courgettini in een vergiet.
- Zet een pan met water op en breng het aan de kook. Of gebruik een waterkoker.
- Verwarm de crème fraîche in een steelpannetje op middelhoog vuur.
- Rasp de kaas. Gebruik verschillende soorten kaas om het lekker pittig te maken. Voeg als de kaas in de saus versmolten is, de champignonmix toe.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Giet het kokende water over de courgettini in het vergiet en laat het uitlekken.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Verdeel de courgettini over de borden en serveer de roomkaassaus erover. Garneer het met de gesneden bosuitjes en de Parmezaan flakes.
- Schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de borden.
Eet smakelijk!
voor 4 personen