Boodschappenlijstje:
200 g couscous
1 pompoen, in partjes
2 el vloeibare honing
1/2 beker Turkse yogurt
400 g kikkererwten (blik)
2 el vloeibare honing
75 g rozijnen
2 el Ras el Hanout
1 teentje knoflook
4 el olijfolie
snufje zout en peper
snufje grof zeezout
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Eventueel ter garnering: verse muntblaadjes
Verder nodig:
Bakplaat
Kookpan
Vergiet
Bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in partjes en verdeel dit over een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel de honing over de pompoen en bak de pompoendelen in 20 minuten totdat het pompoenvlees zacht is.
Kook intussen de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Was de sinaasappel af met heet water en rasp dan de schil. Vang het schaafsel op. Halveer de sinaasappel en pers de sinaasappel dan uit.
Laat de kikkererwten in een vergiet en spoel ze dan af met lauw stromend water. Laat ze dan uitlekken. Mix in een bakje de yoghurt met de uitgeperste knoflook. Voeg een eetlepel sinaasappelsap toe en wat vers gemalen peper.
Als de couscous gaart, voeg je de rest van de sinaasappelsap, de rasp en de kikkererwten toe. Voeg ook de rozijnen en het Ras el Hanout toe. Sprenkel de olijfolie erover en voeg zout en peper toe naar smaak.
Voeg de zachte pompoen toe en strooi hier wat grof zeezout over. Sprenkel hier nog eens een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over.
Opdienen met eventueel nog wat geurige muntblaadjes en een dikke lepel van de lobbige yoghurt/knoflooksaus.
Eet smakelijk
Geschikt voor 4 personen