Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 1 kg aardappelen (geschild en in stukken gesneden)
- 300 g pastinaak (geschild en in plakjes gesneden)
- 1 grote zoete appel (geschild, ontdaan van klokhuis, en in blokjes gesneden)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 150 ml melk
- 50 g geraspte oude kaas
- Zout en peper naar smaak
- 50 g boter
- Een handvol verse peterselie (fijngehakt, voor garnering)
- 1/2 dessertlepel Lovitran® levertraan p.p (vanaf 6 jaar en ouder)
Zo maak je het::
- Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen, pastinaak en knoflook toe en laat ze koken tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten. Giet af en laat even uitdampen.
- Terwijl de aardappelen en pastinaak koken, verwarm je de melk in een kleine pan zonder deze te laten koken.
- Gebruik een aardappelstamper om de gekookte aardappelen, pastinaak en knoflook te pureren tot een romige puree. Voeg de melk toe en blijf roeren tot alles goed gemengd is.
- Roer de blokjes zoete appel en geraspte kaas door de stampot. De zoete appel voegt een verrassende zoete smaak toe aan het gerecht.
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper naar wens.
- Voeg de boter toe en roer goed door tot de boter volledig gesmolten is en de stamppot lekker romig is.
- Serveer deze Lovitran® stampot in diepe borden. Schenk de Lovitran® per bord over de stamppot. Garneer met verse peterselie en geniet van deze unieke en gezonde creatie!
Deze Lovitran® stampot met pastinaak en zoete appel biedt een interessante combinatie van smaken en is een heerlijke manier om levertraan aan je gezonde eetpatroon toe te voegen. Eet smakelijk!