Boodschappen:
- 8 rode puntpaprika’s
- 1 winterwortel
- 1 appel (Elstar bv)
- 2 tenen knoflook
- 1 blik cannellinibonen
- 1 rode ui
- 4 tomaten
- takje basilicum
- 1 blokje groentebouillon
- 1,5 l. water
- 3 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.evt. toevoegen: salami in reepjes
Verder nodig:
- soeppan
- blikopener
- vergiet
- knoflookpers
- staafmixer of blender
- snijplank
Zo maak je het:
- Snijd de paprika en wortel in repen.
- Schenk de olijfolie in een soeppan en warm deze op middelmatig vuur op.
- Snijd de ui in grove stukken en bak ze glazig in de olijfolie. Laat de randjes niet bruin worden.
- Pers de knoflook uit en fruit dit heel even mee.
- Voeg de paprika en winterwortel toe. Roer het lekker om. Het vuur mag iets hoger.
- Voeg de tomaten toe en 1,5 l. water. Voeg ook het groentebouillon blokje toe en roer het goed door.
- Als de soep begin te pruttelen, zet het vuur iets lager.
- Ontdoe de appel van het klokhuis en snijd het in partjes. Voeg dit toe aan de soep.
- Open het blik bonen en spoel ze met lauw water af in een vergiet. Wacht tot het geheel uitgelekt is en voeg dan de cannellinibonen toe aan de soep. Laat het geheel nog 3 minuten pruttelen.
- Voeg de inhoud van de soeppan in de blender of pureer alle ingrediënten met een staafmixer.
- Je soep is klaar. Voeg evt. de salami toe en knip een paar blaadjes basilicum om te soep een beetje peperig te maken.
- Voeg naar behoefte zout en peper toe.
- Schenk een halve dessertlepel Lovitran® p.p. per soepkom/bord en serveer het met kaasstengels of (stok)brood.
Eet smakelijk!
voor 4 personen