Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Gebakken zalm met kabeljauwsaus

Gebakken zalm met kabeljauwsaus

    Dit heb je nodig voor 4 personen

    • 4 zalmfilets (ongeveer 150 g elk)
    • 2 eetlepels Lovitran® levertraan
    • 1 sjalotje, fijngehakt
    • 200 ml witte wijn
    • 150 ml room
    • 1 theelepel maïzena (opgelost in een beetje water)
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse dille of peterselie voor garnering
    • Olijfolie om te bakken

    Bereidingswijze:

    1. Voorbereiding van de zalm: Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper aan beide zijden.
    2. Zalm bakken: Verwarm een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalmfilets aan beide zijden goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de filets. Haal de zalm uit de pan en zet opzij.
    3. Saus bereiden: In dezelfde pan voeg je de fijngehakte sjalot toe en bak je deze tot ze zacht en doorschijnend zijn. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat het een paar minuten sudderen totdat de alcohol verdampt is.
    4. Lovitran® toevoegen: Voeg de Lovitran® kabeljauwleverolie toe aan de pan en roer goed door. Laat het mengsel een minuutje sudderen.
    5. Room toevoegen: Giet de room in de pan en breng aan de kook. Voeg de opgeloste maïzena toe om de saus te verdikken. Roer goed en laat de saus een paar minuten pruttelen totdat hij iets is ingedikt.
    6. Smaak toevoegen: Proef de saus en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
    7. Serveren: Leg de gebakken zalmfilets op een serveerschaal en giet de warme Lovitran® kabeljauwleverolie saus eroverheen. Garneer met verse dille of peterselie.

    Serveer dit heerlijke gerecht met aardappelpuree, groene groenten of een frisse salade voor een feestelijke kerstmaaltijd. Geniet van je maaltijd en fijne feestdagen!