Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Gebakken zalmfilet met Lovitran® kruidenkorst

Gebakken zalmfilet met Lovitran® kruidenkorst

    Je hebt nodig (voor 4 personen):

    • 4 zalmfilets
    • 2 eetlepels Lovitran® zuivere levertraan (voor personen ouder dan 6 jaar)
    • 1 kopje broodkruimels
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
    • Zout en peper naar smaak
    • Takjes rozemarijn
    • Citroenpartjes, ter garnering
    • Olijfolie

    Zo maak je de filets:

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Meng in een kom de broodkruimels, fijngehakte knoflook, verse peterselie en een snufje zout en peper.
    3. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    4. Bestrijk de bovenkant van elke zalmfilet met een dun laagje olijfolie.
    5. Verdeel het broodkruimelmengsel gelijkmatig over de zalmfilets en druk het lichtjes aan.
    6. Bak de zalmfilets, evt. samen met partjes citroen en rozemarijn, in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minutenof tot ze gaar zijn en de korst goudbruin is geworden.
    7. Haal de zalm uit de oven en laat deze een paar minuten rusten. Schenk een halve dessertlepel Lovitran® per filet over de zalm.
    8. Serveer de gebakken zalmfilets op borden, garneer met citroenpartjes en eventueel extra gehakte peterselie.

    Dit gerecht biedt niet alleen een heerlijke smaak, maar ook de voordelen van Lovitran® zuivere levertraan, zoals omega-3 vetzuren en vitamines A en D. Het is een perfecte toevoeging aan je paasdiner! Serveer het met bijgerechten zoals geroosterde groenten en aardappelen naar keuze. Eet smakelijk en een fijne Pasen!