Dit heb je nodig:
- 4 zalmfilets
- 4 plakjes ontbijtspek
- 500 g asperges, geschild en de harde stronkdelen verwijderd
- 250 g gewassen spinazie
- 8 tomaatjes
- 3 citroenen
- 1 lente ui
- 1 teentje knoflook
- 6 el olijfolie
- 2 el kappertjes
- 2 el vers gesneden krulpeterselie
- zout en peper
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- grillpan
- snijdplank
- steelpan
Zo maak je het:
- Maak de citroenen onder heet water schoon en pers 1 citroen uit.
- Snipper de ui, snijd de lente ui in reepjes.
- Verhit 4 el olijfolie in de steelpan en voeg de rode ui toe. Bak de ui tot de ui glazig is. Schenk het citroensap erbij en doe er 3 el kokend water bij. Voeg de knoflook toe en laat het geheel op laag vuur 3 minuten inkoken. Voeg tot slot de kappertjes toe.
- Dep de zal droog met keukenpapier. Bestrijd de zal met de rest van de olijfolie. Bestrooi de vis met zout en peper.
- Snijd een citroen doormidden.
- Verhit de grillpan en bak de zalmfilets in ca. 6 minuten gaar. Keer de zalm halverwege.
- Leg na 2 minuten de citroen, met de snijkant naar boven, naast de zalm en laat het karamelliseren.
- Kook in een hoge pan de asperges in ca. 7 minuten gaar.
- Haal de zalmfilets uit de pan en laat ze rusten. Bak intussen op hoog vuur de gehalveerde tomaatjes en spinazie in de grillpan. Als de spinazie geslonken is, kun je het groentenmengesel uit de pan halen.
- Bak nu de 4 plakjes ontbijtspek goudbruin.
- Verdeel het groentemengsel en de asperges over de borden. Leg de zalmfilets erop. Garneer de borden met de lente ui reepjes en de fijngehakte peterselie.
- Top de zalmfilets af met een plakje gebakken ontbijtspek en schenk per persoon een halve dessertlepel Lovitran® over het gerecht.