Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Gelukssoep

Gelukssoep

    Boodschappenlijstje:

    2 stronken prei in dunnen ringen gesneden en goed gewassen
    1 courgette, in stukken gesneden
    1 paprika
    5 tomaten
    1 fijngehakte mediumgrote ui
    2 teentjes knoflook
    1 stukje gember (optioneel)
    5 grote geschilde aardappelen in vieren gesneden
    1 laurierblaadje
    2 handjes basilicumblaadjes
    1 tl nootmuskaat
    kokosmelk
    1/2 limoen
    beetje peper en zout
    1 el olijfolie
    1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Voor de poffertjes:

    125 gram pompoen, geschild, van zaden ontdaan in blokjes gesneden
    1 ei
    50 g geraspte Pecorino kaas
    snufje zout
    1 tl kurkuma
    1 tl komijnzaad
    1 el komijn of kümmel (optioneel)
    125 g speltmeel
    1/2 tl bakpoeder
    100 ml amandel of havermelk
    kokosolie om mee te bakken

    Verder nodig:

    Staafmixer
    Evt. een blender
    Keukenmachine of mixer
    Soeppan
    snijplank
    koekenpan of poffertjespan

    Bereiding soep:

    Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Bak daar de prei, ui, courgette, paprika, tomaten, knoflook en gember in voor ca. 8 minuten, tot de prei is geslonken en doorzichtig is geworden.

    Voeg nu de aardappels en laurier toe. Bak even mee en voeg dan het water toe. Breng aan de kook, draai daarna het vuur iets lager en laat 30 minuten koken tot de aardappel heel zacht is geworden. Haal van het vuur en verwijder het laurierblaadje.

    Pureer met een staafmixer tot het geheel romig is. Voeg nu de kokosroom, de basilicum en de nootmuskaat toe. Blender nogmaals tot de basilicum goed is opgenomen.

    Breng op smaak met zout en peper en optioneel limoensap en voeg voor het serveren een halve dessertlepel Lovitran® p.p. Lovitran per soepbord/kom toe.

    Bereiden pompoenpoffertjes:

    Kook de pompoen in 8 tot 10 minuten gaar in een pannetje kokend water. Giet af en laat het afkoelen. Meng daarna alle ingrediënten, behalve kokosolie in een kleine keukenmachine of gebruik een handmixer.

    Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met telkens een theelepeltje kokosolie.

    Voeg met een sauslepels het pompoenbeslag toe: ca. 5 poffertjes per bakbeurt. Bak ze in 30 seconden tot 1 minuut aan iedere kant goudbruin en gaar zijn. Schep ze op een bord en houd ze warm tot alle poffertjes gebakken zijn. Met een poffertjespan gaat het nog makkelijker.

    Eet smakelijk

    Geschikt voor 4 personen