Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Gepofte zoete aardappel met coole witlofsalade

Gepofte zoete aardappel met coole witlofsalade

    Boodschappen:

    • 4 zoete aardappels
    • grote stronk broccoli
    • 200 g gestoomde kikkererwten (blikje Bonduelle)
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1,5 cm verse gember
    • 1/8 tl kurkuma
    • kiemgroente
    • verse peterselie
    • 2 el pindakaas
    • 1 el glutenvrije sojasaus
    • 2 el verse sinaasappelsap
    • 4 stronkjes witlof
    • 1 mango
    • 2 kokosnoten
    • chilivlokken
    • cocos chips
    • 1 citroen
    • 1 el olijfolie
    • peper en zout naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • kookpan, sauspan, koekenpan
    • snijplank
    • aluminiumfolie

    Zo maak je het:

    • Zet de oven op 200º en schrob de zoete aardappels schoon
    • Maak 4 velletjes aluminiumfolie en verpak in ieder vel een aardappel
    • Pof ze in ca 1 uur gaar
    • Maak de salade door de kokosnoten eerst te doorboren en het kokoswater op te vangen. Klief ze dan doormidden.
    • Snijd een omgekeerde V uit het onderste deel van de witlofstronken. Snijd ze dan doormidden en snijd dan in de lengte lucifer dunne stukjes. Sprenkel wat citroensap erover zodat het loof mooi wit/groen blijft.
    • Schil de mango. Snijd het vruchtvlees in de lengte in tot aan de pit en dan in de breedte (soort van vierkant raster). Snijd dan het vruchtvlees los van de pit. Vang de stukjes op in een schaaltje.
    • Maak een dressing van 1 el Lovitran®, wat kokoswater, sojasaus, chilivlokken en cocos chips. Goed roeren!
    • Dress de halve kokosnoten met een laagje witlof. Daarover wat stukjes mango en schenk dan de dressing erover.
    • Kook een half uur voor de aardappels uit de oven kunnen de broccoli in een ruime pan met water beetgaar
    • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de kikkererwten met het geperste teentje knoflook en voeg daar vers geraspte gember aan toe. Voeg de kurkuma toe en laat het geheel kort bakken.
    • Verhit in een sauspan 2 el pindakaas. Voeg daar de sojasaus en het sinaasappelsap aan toe. Als de saus te dik wordt, vermeng het met water.
    • Als de aardappels eruit kunnen, vouw je het pakketje open en snijd je de zoete aardappel in de lengte met een steakmes open.
    • Vul de aardappel met wat roosjes broccoli en kikkererwten. Schenk een paar sauslepels pindasaus erover.
    • Top het af met een toefje kiemgroente en een wat fijn gesneden peterselie.

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen