Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Gerookte zalm met een crème van avocado

Gerookte zalm met een crème van avocado

    Boodschappen:

    • 400 g gerookte zalm
    • 2 litlle gems
    • 1 sjalotje
    • 3 bosuitjes
    • 1 limoen
    • 2 rijpe avocado’s
    • 4 eetlepels yoghurt of room
    • handje bieslook
    • 8 vezelrijke crackers van bv Wasa
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • snijplank
    • hoge kom
    • staafmixer of vork

    Zo maak je het:

    • Snijd de little gems in de lengte door midden. Verdeel dit over 4 borden.
    • Snijd 2 avocado’s door midden in de lengte en haal de pit eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in een kommetje.
    • Snijd een limoen door midden. Pers de helft over het vruchtvlees van de avocado uit.
    • Voeg de yoghurt of room toe.
    • Snipper het sjalotje fijn en de bosuitjes. Snipper de bieslook.
    • Voeg het sjalotje toe. Voeg 2/3 van de bosuitjes en bieslook toe.
    • Pureer het geheel met een staafmixer of vork.
    • Voeg peper en zout naar smaak toe.
    • Verdeel de gerookte zalm over de borden. Schep de avocado crème erover en garneer het geheel met de rest van de bosuitjes en bieslook, verdeeld over 4 borden.
    • Schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de crème en de zalm en serveer het met 2 vezelrijke crackers per persoon.

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen