Boodschappen:
- 400 g gerookte zalm
- 2 litlle gems
- 1 sjalotje
- 3 bosuitjes
- 1 limoen
- 2 rijpe avocado’s
- 4 eetlepels yoghurt of room
- handje bieslook
- 8 vezelrijke crackers van bv Wasa
- zout en peper naar smaak
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- hoge kom
- staafmixer of vork
Zo maak je het:
- Snijd de little gems in de lengte door midden. Verdeel dit over 4 borden.
- Snijd 2 avocado’s door midden in de lengte en haal de pit eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in een kommetje.
- Snijd een limoen door midden. Pers de helft over het vruchtvlees van de avocado uit.
- Voeg de yoghurt of room toe.
- Snipper het sjalotje fijn en de bosuitjes. Snipper de bieslook.
- Voeg het sjalotje toe. Voeg 2/3 van de bosuitjes en bieslook toe.
- Pureer het geheel met een staafmixer of vork.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verdeel de gerookte zalm over de borden. Schep de avocado crème erover en garneer het geheel met de rest van de bosuitjes en bieslook, verdeeld over 4 borden.
- Schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de crème en de zalm en serveer het met 2 vezelrijke crackers per persoon.
Eet smakelijk!
voor 4 personen