Je hebt nodig (voor 4 personen)
- 500 gram groene asperges
- 1 bol Burrata
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 4 eidooiers
- 1 eetlepel citroensap
- 200 gram gesmolten boter
- 1 eetlepel Lovitran® zuivere levertraan
- Verse bieslook, fijngehakt (optioneel, ter garnering)
Zo maak je ze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de groene asperges grondig en snijd de harde uiteinden eraf.
- Leg de asperges op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de asperges in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of tot ze zacht zijn en licht gebruind.
- Terwijl de asperges roosteren, bereid je de Hollandaisesaus voor. Klop hiervoor de eidooiers en het citroensap samen in een hittebestendige kom.
- Plaats de kom boven een pan met zachtjes kokend water (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt) en blijf voortdurend roeren terwijl je langzaam de gesmolten boter toevoegt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt en een gladde consistentie heeft.
- Haal de kom van het vuur en voeg de Lovitran® zuivere levertraan toe aan de Hollandaisesaus. Roer goed door totdat de levertraan volledig is opgenomen.
- Verdeel de geroosterde asperges over de borden. Snijd de Burrata in en leg een kwart van de bol op de asperges. Schep de Lovitran® Zuivere Levertraan Hollandaisesaus eroverheen.
- Garneer eventueel met verse bieslook, een beetje rucola en tasty tomaatjes en/of schijfjes citroen (al dan niet uit de oven) en serveer de geroosterde asperges direct als onderdeel van je paasbrunch.
Dit gerecht biedt niet alleen een smakelijke toevoeging aan je paasbrunch, maar ook de voordelen van Lovitran® zuivere levertraan, zoals omega-3 vetzuren en vitamines A en D. Eet smakelijk en een vrolijk Pasen!