Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Geroosterde pompoen met feta

Geroosterde pompoen met feta

    Dit heb je nodig voor 2 personen

    • 1 middelgrote flespompoen, geschild, gehalveerd en in schijven gesneden
    • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 el olijfolie
    • 1 el verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
    • 1 el balsamicoazijn
    • 50 g feta (optioneel voor een romige smaak)
    • Zout en peper naar smaak
    • Handvol rucola of spinazie voor garnering
    • 1 el Lovitran® (voor personen ouder dan 6 jaar)

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
    2. Rooster de pompoen: Verdeel de schijven pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, tijm, zout, en peper. Voeg de knoflook en rode ui toe en meng alles goed door elkaar. Rooster de pompoen 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn, af en toe omscheppen voor gelijkmatige garing.
    3. Meng de ingrediënten: Haal de geroosterde pompoen uit de oven en meng deze in een grote kom met de balsamicoazijn en de eetlepel Lovitran® zuivere levetraan. Als je feta gebruikt, verkruimel deze eroverheen voor extra romigheid.
    4. Serveren: Serveer de ovenschotel met een handvol rucola of spinazie als frisse garnering. Dit geeft een mooie bite en zorgt voor extra voedingsstoffen.

    Tip: Voor extra crunch kun je er wat geroosterde pompoenpitten of walnoten overheen strooien.

    Geniet van deze herfstige ovenschotel! 🎃🍂

    Perfect als voedzaam diner en heerlijk verwarmend op koude dagen.