Boodschappenlijstje:
IJsbergsla (gewassen en uitgelekt)
1 avocado
2 eieren
pakje gerookte zalm (ca. 250 gr)
pakje feta
bak snoeptomaatjes
2 paprika’s
1/2 bakje magere ontbijtspekreepjes
komkommer
zout en peper naar smaak
olijfolie
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.Voor erbij: brood, pasta of gebakken aardappelen
Verder nodig:
snijplank
grote saladeschaal
koekenpan
Bereiding:
Doe de gewassen ijsbergsla in een grote schaal. Je kunt ook een andere slasoort gebruiken: bv Rucola voor wat meer peper of veldsla.
Verhit een koekenpan en bak de magere spekreepjes er lekker krokant in. Er is geen vet nodig: de spekreepjes bakken lekker in hun eigen vet.
Snijd de paprika’s in reepjes, halveer de snoeptomaatjes. Snijd de komkommer in plakjes of halveer de komkommer en snijdt het in bredere plakken.
Als de spekreepjes lekker krokant zijn, voeg dit dan toe aan de saladeschaal. Verkruimel de feta erboven en voeg de paprika, tomaat en komkommer toe.
Halveer de avocado en wip de pit er uit. Snijd de avocado in, door in repen een scherp mes net tot de schil te snijden. Snijd het dan met de botte kant van het mes los van de schil en voeg dit aan de salade toe. Als je bang bent dat de avocado bruin wordt, sprenkel dan wat citroensap over de avocado.
Voeg tenslotte de gerookte zalm in ruime stukken toe en hussel het geheel met schoon gewassen handen door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. En giet tenslotte een halve dessertlepel Lovitran® p.p. over de salade uit.
Serveer de salade met vers gebakken brood in stukken of bij een lekkere pasta of gebakken krieltjes/aardappelen.
Eet smakelijk!
Geschikt voor 4 personen