Je hebt nodig:
- 500 g gekruid ronder stoofvlees
- zoete aardappel friet
- 400 g palmkool/cavolo nero
- 1 winterpeen
- bos bleekselderij
- 250 g kastanjechampignons
- 2 uien
- 2 laurierblaadjes
- 2 tl Zwolsche Stoof – stoofkruiden van Jonnie Boer
- zoutflakes
- zout en peper naar smaak
- olijfolie
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p/persoon
Verder nodig:
- wokpan
- stoofpan
- snijplank
- frituur of oven
Zo maak je het:
- Snijd 2 uien fijn.
- Zet de stoofpan op middelhoog vuur en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Mag best rijkelijk zijn.
- Stoof de uien tot ze glazig zijn
- Snijd de winterpeen in stukken.
- Verwijder de draden van de bleekselderij stengels en snijd deze in reepjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Voeg de groenten toe aan het uienmengsel en laat het even aanbakken. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
- Voeg 2 tl Zwolsche Stoofkruiden en de laurierblaadjes toe.
- Voeg het gekruide vlees toe en stoof dit volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg evt. zout en peper toe, maar de kruiden moeten dat werk eigenlijk doen.
- Zet 20 minuten voor afloop dat het vlees gaar is de frituur of oven aan. Bak de zoete aardappelfrietjes volgens de gebruiksaanwijzing.
- Zet 6 minuten voor afloop van het gare vlees de wokpan op middelhoog vuur. Voeg wat olijfolie toe. Bak de palmkool snel. Houd het kort, want anders branden de blaadjes aan en wordt de kool droog.
- Kruid de palmkool met wat zoutflakes en evt. nog wat peper.
- Serveer borden met voor de helft palmkool, een handje zoete aardappelfriet en 3 tot 4 soeplepels stoofvlees.
- Schenk per persoon een 1/2 dessertlepel Lovitran® over de borden.
- Eet lekker en geniet!