Dit heb je nodig
- 750 ml groentenbouillon
- 250 g asperges, gewassen en geschild
- 2 tot 3 asperges per persoon als soep stick
- 1 teentje knoflook
- 30 g roomboter
- 1 kleine ui
- 80 ml kookroom
- 8 tot 12 plakjes jonge kaas van de kaasschaaf of per asperge een plakje ontbijtspek
- zout en peper naar smaak
- scheutje olijfolie
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.persoon
Verder nodig:
- knoflookpers
- snijplank
- soeppan
- kookpan
- ovenschaal
- staafmixer of blender
Zo maak je het:
- Snijd de klein ui fijn en voeg een scheutje olijfolie in de soeppan
- Fruit de ui tot deze glazig is. Zet het vuur iets lager en voeg een uitgeperst teentje knoflook toe
- Voeg de groentebouillon toe en de schillen van de asperges. Kook dan de asperges in ca. t minuten gaar.
- Schep per persoon 2 tot 3 asperges uit de pan en schep de schillen uit de pan.
- Omwikkel de asperges met een plakjes jonge kaas van de kaasschaaf of een plakje ontbijtspek en leg dit in een ovenschaal ca. 5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender.
- Voeg naar smaak zout en vers gemalen peper toe.
- Serveer de soep met getoast stokbrood en per persoon 2 tot 3 asperge/kaas of asperge/spek sticks toe.
- Schenk voor het eten een halve dessertlepel Lovitran® over de soep.