Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Gezonde aspergesoep

Gezonde aspergesoep

    Dit heb je nodig

    • 750 ml groentenbouillon
    • 250 g asperges, gewassen en geschild
    • 2 tot 3 asperges per persoon als soep stick
    • 1 teentje knoflook
    • 30 g roomboter
    • 1 kleine ui
    • 80 ml kookroom
    • 8 tot 12 plakjes jonge kaas van de kaasschaaf of per asperge een plakje ontbijtspek
    • zout en peper naar smaak
    • scheutje olijfolie
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.persoon

    Verder nodig:

    • knoflookpers
    • snijplank
    • soeppan
    • kookpan
    • ovenschaal
    • staafmixer of blender

    Zo maak je het:

    • Snijd de klein ui fijn en voeg een scheutje olijfolie in de soeppan
    • Fruit de ui tot deze glazig is. Zet het vuur iets lager en voeg een uitgeperst teentje knoflook toe
    • Voeg de groentebouillon toe en de schillen van de asperges. Kook dan de asperges in ca. t minuten gaar.
    • Schep per persoon 2 tot 3 asperges uit de pan en schep de schillen uit de pan.
    • Omwikkel de asperges met een plakjes jonge kaas van de kaasschaaf of een plakje ontbijtspek en leg dit in een ovenschaal ca. 5 minuten in de voorverwarmde oven.
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender.
    • Voeg naar smaak zout en vers gemalen peper toe.
    • Serveer de soep met getoast stokbrood en per persoon 2 tot 3 asperge/kaas of asperge/spek sticks toe.
    • Schenk voor het eten een halve dessertlepel Lovitran® over de soep.