Dit heb je nodig:
- 300 g carpaccio
- 100 g zongedroogde tomaten
- 150 g rucola
- 40 g pijnboompitjes
- 3 el crème fraîche
- 15 g (verse) basilicum
- 1/2 citroen
- 150 g Gran Padano (stuk)
- zout en peper
- 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon
Verder nodig:
- bakpapier
- bakplaat
- kom
- schaal
- staafmixer of hakmolentje
- koekenpan
- vershoudfolie
Zo maak je het:
- Begin met het maken van kaaskoekjes. Zet de oven alvast op 180 graden en rasp 100 g Gran Padano. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en verdeel met een eetlepel de geraspte kaas over de bakplaat. Maak bolletjes 4 bolletjes. Bak de koekjes in ca 6-8 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op de bakplaat. Je kunt dit een dag van te voren al maken.
- Meng in een kom de crème fraîche met de basilicum, het sap van een halve citroen en wat zout en peper naar smaak met een staafmixer of met een hakmolentje.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Mix in een schaal de helft van de rucola met de pijnboompitjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes in 4’en en voeg deze toe. Rasp de resterende Gran Padano grof en voeg dit toe. Schenk per persoon 1/2 dessertlepel Lovitran® bij de mix. Voeg dan de room mix toe en evt. nog wat zout en peper naar smaak.
- Leg een stuk vershoudfolie over een bord.
- Verdeel de plakjes carpaccio in 4 porties en leg dan per portie een klavertje 4 vorm op het bord met vershoudfolie. Schep in het midden 1/4 deel rucola sla en vouw dan de buitenste delen over elkaar tot een vierkant pakketje. Vouw dan de vershoudfolie samen. Doe dit ook met de overige 3 porties en leg dan alle porties minstens een half uur of een hele nacht in de koelkast om op te stijven.
- Leg voor het serveren de resterende rucola op de borden. Haal de carpaccio bonbon dan uit de vershoudfolie en leg de bonbon op het bedje rucola. Garneer dit met het kaaskoekje en evt. nog wat pijnboompitjes er omheen.
Eet smakelijk!
Geschikt voor 4 personen