Dit heb je nodig
- 200 g havermout
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- 2 el koek- en speculaaskruiden (biologisch/organisch)
- 2 tl kaneel
- 16 g bakpoeder
- 1 handje amandelschaafsel
- snufje zout
- 1 tl kokosolie om bakvorm in te vetten
- 1,5 el Lovitran®
Dit heb je verder nodig
- bakvorm (brood- of cakevorm)
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Gebruik een kom en mix alle ingrediënten, met uitzondering van het amandelschaafsel. Prak de rijpe bananen fijn. Mix het geheel tot een glad beslag.
- Gebruik bakpapier om de bakvorm te bekleden of vet dit in met wat kokosolie.
- Giet het beslag dan in de cakevorm. Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
- Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak het geheel in 35 minuten gaar.
- Strooi 10 minuten voor de eindtijd een handje amandelschaafsel over de cake.
- Zet de oven uit en laat je speculaascake even afkoelen door de ovendeur op een kiertje te zetten.
- Na 15 minuten afkoelen schenk je 1,5 el Lovitran® over de cake.
Nu kun je voorzichtig de cake in plakjes snijden. Beter is om iets langer te wachten, maar dat zal heel moeilijk zijn 😉