Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Gezonde speculaascake

Gezonde speculaascake

    Dit heb je nodig

    • 200 g havermout
    • 100 ml ongezoete amandelmelk
    • 3 eieren
    • 3 rijpe bananen
    • 2 el koek- en speculaaskruiden (biologisch/organisch)
    • 2 tl kaneel
    • 16 g bakpoeder
    • 1 handje amandelschaafsel
    • snufje zout
    • 1 tl kokosolie om bakvorm in te vetten
    • 1,5 el Lovitran®

    Dit heb je verder nodig

    • bakvorm (brood- of cakevorm)
    • bakpapier

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    • Gebruik een kom en mix alle ingrediënten, met uitzondering van het amandelschaafsel. Prak de rijpe bananen fijn. Mix het geheel tot een glad beslag. 
    • Gebruik bakpapier om de bakvorm te bekleden of vet dit in met wat kokosolie.
    • Giet het beslag dan in de cakevorm. Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
    • Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak het geheel in 35 minuten gaar.
    • Strooi 10 minuten voor de eindtijd een handje amandelschaafsel over de cake.
    • Zet de oven uit en laat je speculaascake even afkoelen door de ovendeur op een kiertje te zetten. 
    • Na 15 minuten afkoelen schenk je 1,5 el Lovitran® over de cake.

    Nu kun je voorzichtig de cake in plakjes snijden. Beter is om iets langer te wachten, maar dat zal heel moeilijk zijn 😉