Boodschappenlijstje:
tonijn uit blik op waterbasis (ca. 160 g)
1 ei
30 g paneermeel
1 el citroensap
2 tl oregano
zout en peper
2 volkoren broodjes
1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.scheutje olijfolie
Om te garneren, voel je vrij om te variëren:
Tzatziki
augurk
rode ui
avocado
sla
Verder nodig:
koekenpan
snijplank
Bereiding:
Laat de tonijn uit blik goed uitleen en dep het droog.
Meng de tonijn, het ei, de citroensap, de oregano, met een halve dessertlepel Lovitran® p.p. en het paneermeel door elkaar. Breng het mengsel verder op smaak met wat zout en peper. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen. Is het mengsel te nat? Voeg dan nog wat paneermeel toe.
Strooi hierna nog wat paneermeel op een snijplank. Vorm vervolgens 2 tonijnburgers van het mengsel en leg ze op de snijplank.
Verhit vervolgens een koekenpan en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de tonijnburgers hierna ongeveer 3 minuten op elke kant goudbruin.
Snijd intussen je gekozen garneren in plakjes en/of ringen en snijd het volkoren broodje open. Besmeer het broodje met tzatziki en leg hier de tonijnburger en toppings op.
Eet smakelijk
Geschikt voor 2 personen