Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Gezonde wortelsoep

Gezonde wortelsoep

    Boodschappenlijstje:

    60 ml olijfolie (extra vergine)
    2 tl kurkuma
    2 tl komijnpoeder
    6 wortels, geschild in de lengte in vieren
    1 ui, gesnipperd in partjes
    2 l groentebouillon
    70 g tahim
    400 g kikkererwten, uit lik, uitgelekt en afgespoeld
    1 el Griekse yoghurt
    1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.


    Om te garneren, voel je vrij om te variëren:
    handje korianderblaadjes

    Verder nodig:

    Bakplaat
    snijplank
    hoge kom
    grote soeppan (2,5 l)
    soepkommen

    Bereiding:

    Verwarm de oven op 220ºC. Bekleed de bakplaat met met bakpapier.

    Roer in een grote kom de olie, kurkuma, komijn en zout en peper door elkaar. Schep de wortel en ui door het mengsel. Verdeel de groenten dan over de bakplaat en bak in 25 minuten in de oven de groenten tot ze goudbruin zijn en net gaar.

    Schep de gare groenten in een grote pan. Schenk de bouillon erbij en voeg dan de tahin toe.

    Pureer de soep met een staafmixer.

    Zet de soep op matig vuur en breng het zachtjes aan de kook. Roer de kikkererwten er doorheen en verwarm de soep nog eens 5 minuten of tot de soep goed heet is. Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt, blaadjes koriander en een halve dessertlepel Lovitran® p.p. door de hete soep.

    Schep de soep in kommen en roer bestrooi het eventueel met nog wat blaadjes koriander.

    Eet smakelijk

    Geschikt voor 4 personen