Dit heb je nodig:
- handje basilicum blaadjes, vers geplukt
- handje verse spinazie
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 2 citroenen, uitgeperst
- 30 g ongezouten cashewnoten, nachtje in wat water of kokosmelk geweekt
- scheut olijfolie
- 1 tl zout
- 2 tl rijstazijn
- vers gemalen peper
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- blender of staafmixer
- hoge kom
Zo maak je het:
- Neem een hoge kom en voeg daar de spinazieblaadjes, basilicum, uitgeperste knoflook, gesnipperde sjalot, olijfolie, geweekte cashewnoten, olijfolie en zout aan toe.
- Voeg het citroensap en de rijstazijn toe en mix het met de staafmixer.
- Wil je de dressing wat grof, mix het dan wat korter. Wil je het glad? Mix dan wat langer.
- Schenk de Lovitran® over de dressing en maak de dressing af met wat vers gemalen peper.
- Gebruik de dressing bij een groene salade van in dunne reepjes gesneden spitskool, ijsbergsla of courgettini. Voeg komkommer in blokjes toe en mix de dressing er goed doorheen.