Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Groene power soep

Groene power soep

    Boodschappenlijstje:

    1,5 liter groentebouillon
    0,5 pak diepvrieserwten
    2 stronken broccoli
    4 handjes spinazie (in grove stukken gescheurd)
    120 gram amandelmeel
    1 eetlepel citroensap
    1 eetlepel zest (geraspte citroenschil)
    1 hand muntblaadjes (grof gesneden)
    1 hand bladpeterselie (grof gesneden)
    zeezout en zwarte peper naar smaak
    1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
    Griekse yoghurt ter garnering

    Verder nodig:

    1 grote pan
    staafmixer of blender

    Bereiding:

    Neem een grote pan en breng de groentebouillon aan de kook op hoog vuur. Voeg de erwten en broccoli toe en kook ze beetgaar (ca. 5 minuten koken).
    Voeg nu de spinazie, het citroensap en rasp met het amandelmeel toe en wacht tot de spinazie geslonken is.
    Voeg dan de muntplaatjes, peterselie en het zeezout met de peper toe.

    Pureer de soep met de staafmixer of voeg de inhoud van de pan in de hittebestendige kom van je blender. Pureer de soep.

    Voeg voor het opdienen 1/2 dessertlepel Lovitran® toe en roer de soep glad.

    Schep de soep op in mooie grote borden of in een soepkom.
    Garneer de soep met wat (krul)peterselie, een toefje Griekse yoghurt en bv. knapperige zelfgemaakte croutons.
    Zet de pepermolen klaar om de soep evt. nog te voorzien van een verse haal zwarte peper.

    Geschikt voor 4 personen