Je hebt nodig:
- 100 g verse spinazie
- 2 stronken witlof
- 4 eieren
- 2 kipfilets
- 3 el maïs
- 1 tomaat
- 1 komkommer
- 2 el maïszetmeel (Maïzena)
- 1 el kappertjes
- 2 el mayonaise
- zout en peper naar smaak
- scheut olijfolie
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- blender of staafmixer
- koekenpan
- snijplank
Zo maak je ze:
- Mix de eieren met de spinazie in een blender of in een kom met een staafmixer. Doe het maïszetmeel en peper en zout naar smaak erbij.
- Grill de kipfilets in een grillpan of op de (elektrische) grillplaat tot ze goudbruin en gaar zijn. ‘Pluk’ ze dan in stukjes.
- Giet wat olijfolie in een pan en bak 1/4 van het eiermengsel in de pan. Verdeel het mengsel goed over het hele pan. Bak de eierwrap gaar, draai de wrap met een bakspatel om en laat dan nog heel kort bakken. Herhaal dit nog 3 keer zodat je 4 groene wraps hebt.
- Snijd de onderkant van de witloof in een V uit om de harde, bittere stronk er uit te halen. Snijd dan de loof in fijne sliertjes. Snijd de komkommer overdwars en haal met een lepel de zaadlijsten er uit. Snijd de komkommer dan in fijne boogjes. Snijd een tomaat in blokjes en maak het groentemengsel af met 3 el maïskorrels uit blik.
- Roer de mayonaise, kappertjes en zout en peper door het groentemengsel. Voeg dan per persoon een halve dessertlepel Lovitran® toe. Roer dan de plukjes kip erdoor.
- Verdeel het kip/groentemengsel over de eierwraps en rol de wraps op. Voeg eventueel nog wat blaadjes Lollo Rosso en wat tomaat toe.
Geniet en eet smakelijk!