Je hebt nodig voor 4 personen:
- 1 grote pompoen (ongeveer 1 kg), geschild en in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in plakjes
- 1 aardappel, in blokjes
- 1 selderijstengel, in stukjes
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel zwarte peper
- zout naar smaak
- 2 eetlepels Lovitran® zuivere levertraan
- Optioneel: een handjevol verse koriander of peterselie, voor garnering
Zo maak je de soep
- Voorbereiding:
- Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig en geurend zijn, ongeveer 5 minuten.
- Groenten toevoegen:
- Voeg de pompoen, wortels, aardappel en selderij toe aan de pan. Bak de groenten een paar minuten aan tot ze licht beginnen te karamelliseren.
- Kruiden en bouillon:
- Strooi de komijnpoeder, paprikapoeder, zwarte peper en zout over de groenten en roer goed door. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Koken:
- Zet het vuur laag en laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, of tot de groenten volledig gaar zijn.
- Pureren:
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Je kunt de soep ook in batches in een blender pureren, maar wees voorzichtig met hete vloeistoffen.
- Lovitran® toevoegen:
- Haal de pan van het vuur en roer de Lovitran® levertraan door de soep. Dit zorgt voor een extra voedingsboost en een subtiele, nootachtige smaak.
- Serveren:
- Serveer de soep warm, eventueel gegarneerd met verse koriander of peterselie. Voor een extra touch kun je ook een scheutje room of een lepel Griekse yoghurt toevoegen.
Tip: Deze soep is perfect met een stuk knapperig volkorenbrood of een gezonde salade. Geniet van de rijke smaken en de gezonde voordelen van Lovitran® levertraan!