Ook lekker als lunch gerecht
Je hebt nodig voor 4 personen:
- 4 zoete aardappelen
- 2 uien
- 200 g spinazie
- 200 g doorregen spek in reepjes gesneden (of kalkoenfilet)
- 8 eieren
- 2 el komijnzaad gemalen
- peper en zout naar smaak
- scheutje olijfolie
- 1 dl Lovitran® p/persoon
Verder nodig:
- Hapjespan
- bord
- keukenrol papier
Zo maak je het:
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van ca. 2 x 2 cm.
- Bak de spekjes goudbruin in de hapjespan. Gebruik je kalkoenfilet, voeg dan een klein scheutje olijfolie toe.
- Snipper de uien fijn.
- Schep de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op een bordje met keukenrol papier
- Bak de uien en zoete aardappel in het vet van de spekjes. Voeg het komijnzaadpoeder toe en maak het geheel op smaak met zout en peper. Laat het ca. 8 minuten bakken zodat de aardappelen bijna gaar zijn.
- Zorg dat de blokjes niet aan de bodem van de pan plakken. Voeg evt. wat olijfolie toe.
- Voeg de spinazie toe en schep het door het gerecht tot de spinazie geslonken is.
- Maak nu 4 kuiltjes in het gerecht in de pan en voeg hier de eitjes toe. Breek de eieren voorzichtig en laat het in een kuiltje lopen.
- Draai het vuur lagen bak de eitjes nog zo’n 4 tot 5 minuten mee tot ze gaar genoeg zijn.
- Kruid het gerecht nogmaals met evt. extra zout en peper. Schenk per persoon een halve dessertlepel Lovitran® over het gerecht en serveren maar!
Eet smakelijk!