Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Hartig ontbijt met zoete aardappel

Hartig ontbijt met zoete aardappel

    Ook lekker als lunch gerecht

    Je hebt nodig voor 4 personen:

    • 4 zoete aardappelen
    • 2 uien
    • 200 g spinazie
    • 200 g doorregen spek in reepjes gesneden (of kalkoenfilet)
    • 8 eieren
    • 2 el komijnzaad gemalen
    • peper en zout naar smaak
    • scheutje olijfolie
    • 1 dl Lovitran® p/persoon

    Verder nodig:

    • Hapjespan
    • bord
    • keukenrol papier

    Zo maak je het:

    • Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van ca. 2 x 2 cm.
    • Bak de spekjes goudbruin in de hapjespan. Gebruik je kalkoenfilet, voeg dan een klein scheutje olijfolie toe.
    • Snipper de uien fijn.
    • Schep de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op een bordje met keukenrol papier
    • Bak de uien en zoete aardappel in het vet van de spekjes. Voeg het komijnzaadpoeder toe en maak het geheel op smaak met zout en peper. Laat het ca. 8 minuten bakken zodat de aardappelen bijna gaar zijn.
    • Zorg dat de blokjes niet aan de bodem van de pan plakken. Voeg evt. wat olijfolie toe.
    • Voeg de spinazie toe en schep het door het gerecht tot de spinazie geslonken is.
    • Maak nu 4 kuiltjes in het gerecht in de pan en voeg hier de eitjes toe. Breek de eieren voorzichtig en laat het in een kuiltje lopen.
    • Draai het vuur lagen bak de eitjes nog zo’n 4 tot 5 minuten mee tot ze gaar genoeg zijn.
    • Kruid het gerecht nogmaals met evt. extra zout en peper. Schenk per persoon een halve dessertlepel Lovitran® over het gerecht en serveren maar!

    Eet smakelijk!