Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken

    Voor ca. 10 stuks

    Je hebt nodig:

    • 2 rijpe banaan
    • 2 eieren
    • 75 g havermout
    • 100 ml soja-/haver-/amandelmelk
    • 1 tl bakpoeder
    • 1/2 tl kaneelpoeder
    • schep Griekse yogurt
    • rood fruit om te garneren
    • maanzaad, sesamzaad, licht geroosterd
    • optioneel: honing
    • boter
    • snuf zout
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • koekenpan
    • staafmixer

    Zo maak je de pannenkoekjes:

    • Verhit de boter in een koekenpan en laat deze goed heet worden. Vaak mislukt je eerste pannenkoek en dat komt omdat we de pan vaak niet te heet laten worden. Dit is echter nodig om goeie pannenkoeken te bakken, dus zet die wasemkap maar aan!
    • Pureer 1 banaan met de eieren, havermout, bakpoeder, melk, kaneel en snuf zout en mix het tot een lekker beslag
    • Neem een soeplepel en maak 3 kleine hoopjes in de koekenpan van het beslag. Druk de hoopjes met de soeplepel een beetje
    • Als de bovenkant droog is, kan je met een spatel de pannenkoekjes draaien. Bak de andere kant ook bruin en herhaal dit tot het beslag op is
    • Snijd de andere banaan in dunne plakjes
    • Serveer de pannenkoeken op een stapeltje van bv 3 of 4 stuks. Leg stukjes banaan tussen de pannenkoekjes en schenk wat Lovitran® over de pannenkoekjes uit. Wil je zoeter, gebruik dan natuur honing
    • Garneer de bovenzijde met wat geroosterd maanzaad en/of sesamzaad. Wissel dit af met bv walnoten
    • Voeg een schep lobbige Griekse yoghurt als dip toe aan het bord waarop je de pannenkoekjes serveert en garneer het bord met wat rood fruit

    Eet lekker!