Je hebt nodig:
- 400 g gerookte zalm
- 2 komkommers
- 2 bosuitjes
- 1 krop ijsbergsla
- 1 avocado
- 1/2 limoen
- wat limoenrasp
- 2 novivellen
- 4 el suikerarme sojasaus (of glutenvrij)
- 2 handjes zwarte sesamzaadjes
- Evt. sushi rijst of zilvervliesrijst
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p. (vanaf 6 jaar en ouder)
Verder nodig:
- vergiet of slacentrifuge
- 1 grote kom
- 4 kommetjes
- 4 sausbakjes
Zo maak je het:
- Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en was de sla. Laat de sla uitlekken in een vergiet of droogstaan in een slacentrifuge
- Maak 4 kommetjes klaar. Leg een laagje sla als bodem in de kommetjes
- Snijd de zalm in blokjes en doe de zalm dan in een grote kom.
- Giet hier de sojasaus overheen en de geroosterde sesamzaadjes. Roer het door elkaar
- Snijd dan de bosuitjes in ringetjes. Verdeel dit over de 4 kommetjes
- Scheur 2 novellen in stukjes en verdeel dit ook over de 4 kommetjes
- Snijd de avocado doormidden. Haal de pit er met een lepen uit. Snijd dan over de lengte repen en lepel dit uit de avocadoschil. Besprenkel het avocadovlees met het sap van een halve limoen. Verdeel dit over de 4 kommetjes.
- Verdeel tenslotte het zalm mengsel uit de kom over de 4 kommetjes en schenk per kommetje 1/2 dessertlepel Lovitran® over de Poké bowls.
- Garneer het gerecht met wat limoenrasp en evt. nog wat geroosterde sesamzaadjes
Eet smakelijk. Geschikt voor 4 personen.