Boodschappen:
- 1 courgette
- 2 winterpenen
- 1 grote ui
- 400 g paddenstoelenmix in plakjes
- 2 el sojasaus (liefst ongezoet)
- 3 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 l groentebouillon van 2 bouillonblokjes
- evt. 100 g achterham
- handje krulpeterselie
- 4 el sesamzaad
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen
- zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.
Verder nodig:
- snijplank
- vergiet
- soeppan
- knoflookpers
- fijne rasp
- spiraalsnijder
- sauslepel
Zo maak je het:
- Maak 1,5 l groentebouillon met 2 bouillonblokjes.
- Maak spirelli van de 1 winterwortel en de courgette.
- Snijd 1 winterwortel in plakjes (te dik? halveer ze dan).
- Rasp de gember en snipper de ui.
- Giet de groentebouillon over in een schaal.
- Verhit de olijfolie in de schone soepban.
- Fruit de ui en voeg de wortel in plakjes toe. Laat ca 5 minuten stoven.
- Voeg de knoflook en gember toe en fruit dit ca 2 minuten mee. Voeg dan de paddenstoelenmix toe en de sojasaus. Roer dit ca. 4 minuten goed door.
- Schenk dan de groentebouillon in de pan.
- Voeg na ca. 7 minuten de groentespirelli toe en laat het geheel nog 15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Snijd de achterham in dunne repen.
- Voeg zout en peper naar smaak toe aan de soep en garneer dit met de achterham, krulpeterselie en het sesamzaad.
- Serveer de soep met 1/4 limoen om zelf uit te persen en schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de soep.
Eet smakelijk!
voor 4 personen