Ga naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Heldere bospaddenstoelensoep

Heldere bospaddenstoelensoep

    Boodschappen:

    • 1 courgette
    • 2 winterpenen
    • 1 grote ui
    • 400 g paddenstoelenmix in plakjes
    • 2 el sojasaus (liefst ongezoet)
    • 3 cm gember
    • 2 teentjes knoflook
    • 1,5 l groentebouillon van 2 bouillonblokjes
    • evt. 100 g achterham
    • handje krulpeterselie
    • 4 el sesamzaad
    • 1 teentje knoflook
    • 1 limoen
    • zout en peper naar smaak
    • 2 el olijfolie
    • 1/2 dessertlepel Lovitran® p.p.

    Verder nodig:

    • snijplank
    • vergiet
    • soeppan
    • knoflookpers
    • fijne rasp
    • spiraalsnijder
    • sauslepel

    Zo maak je het:

    • Maak 1,5 l groentebouillon met 2 bouillonblokjes.
    • Maak spirelli van de 1 winterwortel en de courgette.
    • Snijd 1 winterwortel in plakjes (te dik? halveer ze dan).
    • Rasp de gember en snipper de ui.
    • Giet de groentebouillon over in een schaal.
    • Verhit de olijfolie in de schone soepban.
    • Fruit de ui en voeg de wortel in plakjes toe. Laat ca 5 minuten stoven.
    • Voeg de knoflook en gember toe en fruit dit ca 2 minuten mee. Voeg dan de paddenstoelenmix toe en de sojasaus. Roer dit ca. 4 minuten goed door.
    • Schenk dan de groentebouillon in de pan.
    • Voeg na ca. 7 minuten de groentespirelli toe en laat het geheel nog 15 minuten op laag vuur pruttelen.
    • Snijd de achterham in dunne repen.
    • Voeg zout en peper naar smaak toe aan de soep en garneer dit met de achterham, krulpeterselie en het sesamzaad.
    • Serveer de soep met 1/4 limoen om zelf uit te persen en schenk een 1/2 dessertlepel Lovitran® per persoon over de soep.

    Eet smakelijk!

    voor 4 personen