Meteen naar de inhoud
Home | Gezonde recepten | Helpt levertraan bij het afvallen?

Helpt levertraan bij het afvallen?

  Er zijn diverse onderzoeken gevoerd om te zien welke voedingssupplementen nu daadwerkelijk helpen bij het afvallen. En de conclusie …? Er werd geen effect gevonden op gewichtsafname. Er werden wel positieve effecten gevonden.

  Een van de positieve effecten was het gebruik van Omega-3. Deze positieve effecten waren echter verschillend. Het ene onderzoek liet een positiever resultaat bij alleen vrouwen zien, het andere onderzoek een positiever resultaat alleen bij mannen.

  Men zag echter dat bij de combinatie Omega-3, Vitamine D en Vitamine A dat mensen zich fitter gingen voelen en dit kan helpen bij het afvallen. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat Omega-3 vetzuren depressieve gevoelen kan verminderen. Dit kan helpen om een dieet vol te houden.

  Lovitran® zuivere levertraan is rijk aan Omega-3, Vitamine A en D3. Een halve dessertlepel per dag (voor personen boven de 6 jaar) geeft je de juiste dagelijkse dosering. Gebruik Lovitran® als smaakversterker voor je gezonde recepten. Zou hoef jij geen dieet meer te volgen, maar beweeg je naar een gezonde leefstijl!

  Gezondheidsvoordelen

  De voedingswaarden van Lovitran® levertraan per portie van 4 ml. (halve dessertlepel) zijn:
  * Energetische waarde: 136 KJ/33 Kcal
  * Vet: 3,7 g
  – waarvan verzadigd 0,8 g
  – waarvan enkelvoudig onverzadigd 1,7 g
  – waarvan meervoudig onverzadigd 1,2 g
  * Koolhydraten: 0 g
  – waarvan suikers: 0 g
  * Voedingsvezels: 0 g
  * Eiwit: 0 g
  * Zout: 0 g

  De voedingsstoffen in Lovitran® bevatten vitaminen (Vitamine A, vitamine D3), Omega-3 vetzuren (EPA en DHA), en de mineralen fosfor en jodium.

  Vitamine A is belangrijk voor een normale werking van je afweersysteem, voor het goed functioneren van je ogen. Verder is het belangrijk voor de aanmaak van sterke nagels, glanzend haar en een gezonde huid.

  Vitamine D is belangrijk als mensen te weinig zonlicht op de huid krijgen (bv door huidbedekking) of te weinig pigment in hun huid hebben (mensen met een getinte huid). Zij hebben een grotere kans op een vitamine D tekort. Het is dan goed om vitamine D te suppleren.

  Vitamine D is belangrijk voor het behoud van stevige tanden en botten. Het is een belangrijke bouwstof voor een goede gezonde groei. Vitamine D helpt om calcium uit voeding te halen.

  Vitamine A en D bevatten antioxidanten. Die helpen je weefsels en je DNA in je ballen te beschermen tegen vrije radicalen die schade kunnen veroorzaken. Men noemt dit oxidatieve stress. Oxidatieve stress kan op lange termijn zorgen voor ontstekingen. Ook Omega 3-vetzuren kunnen helpen een ontsteking te verminderen. Dat doen ze door de eiwitten die voor de ontsteking zorgen te onderdrukken.

  Omega 3-vetzuren zijn belangrijk voor een gezond functioneren van je hart- en bloedvaten. Er is onderzoek gedaan waarbij 43 mensen een levertraancapsule van 1 g per dag kregen, 3 maanden lang. Het resultaat: de deelnemers hadden minder last van stijfheid in de ochtend, ervoeren minder pijn en minder zwellingen.

  Jodium is een belangrijk mineraal dat nodig is voor een gezonde werking van de schildklier. Vroeger zat jodium in ons zout, later in ons brood door toevoeging aan het bakkerszout. Tegenwoordig wordt er echter minder brood gegeten, daarom zou een klein beetje meer gebruik van jodium niet slecht zijn.

  Fosfor zorgt als mineraal voor een goede energievoorziening in het lichaam en voor sterke botten.